despremineincuvinte.blogspot.ro Web analytics

luni, 28 noiembrie 2016

CUTIA PANDOREI....

sursa foto: internet

....Nu mai e demult a pandorei, ci a fiecaruia dintre noi.

     Ne nastem odata cu ea si nu asteptam mult pentru a o deschide.
     Azi, cutiile pandorei reprezinta locul de unde scoatem toate armele necesare pentru a distruge psihicul cuiva. Si nu ne sfiim sa o deschidem. Altii mai aduna durere si ura. Atat de multa, incat ai crede ca nu se mai poate inchide cutia.
Aici se aduna faptele, gandurile, sentimentele negative. Tot raul. Cateodata ne gandim in imensa imbecilitate, cum putem noi uita unele lucruri. Ca Dumnezeu ne ajuta sa uitam pentru a putea merge mai departe. Cretinism! Nimeni nu uita nimic! Adunam in cutiuta totul. Nu risipim nimic. Cand ne prefacem ca uitam, tinem cutia inchisa. Cand nu, o deschidem. Dar nu iutam. Mereu avem prilejuri cand ne amintim de cutare lucru. Mereu cand il zarim pe Cutarescu, care ne-a jignit cu ani in urma din nu mai stii ce motiv, il sfasii cu privirea si cu mare greutate te abtii sa nu-i tragi o geanta in cap.
      De ce cand treci pe langa o mormartare  te lasi invaluit in tristetea traita cand ti-ai pierdut o persoana draga. De ce tot raul este cutremurat in tine la cele mai mici semnale?
      Pentru ca te-ai nascut cu acest dar, o cutie a ta. Cutia pandorei este a ta personala, acum. Este un dar la care suntem obligati sa-l primim odata cu nasterea. Este... daca vreti, condamnarea noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu