despremineincuvinte.blogspot.ro Web analytics

marți, 15 noiembrie 2016

TACERE=INTELEPCIUNE?

sursa foto: internet

     NU o data ci de "n" ori ne lovim ca de un zid de aceasta "intelepciune": "Taci, fii intelept!"
Si de fiecare data devenim cioburi in crunta incercare de a fi intelept.
     Pe marginea prapastioasa a acestui sfat, mereu primim acelasi mesaj. Si nu de putine ori. Mereu cu gura cascata si sufletul pe tava ne lasam cuprinsi de imbecila bucurie ca am inteles cum stau lucrurile, dealtfel simple: Daca taci esti intelept!
Dar ce nu faci ca sa te simti mai intelept?
Taci! Mereu taci! Taci atunci cand camaradul(a) de viata iti ignora o parere; cand intarzie prea mult de la servici; cand face din bun simt "chipurile" glume cu persoane de sex opus; taci cand se lasa seara si odata cu ea raceala intra voi. Si taci pentru ca te crezi intelept. Taci si atunci cand cainele vecinei face pipi pe tocul usii tale, atunci cand "prietenii" vin cu o rafala de jigniri asupra ta, doar pentru ca au zile proaste. Mereu taci crezand ca un naiv ca esti mai intelept daca ignori umilinta sufletului tau iscata de fiecare tacere. Si de fiecare data mai mori un pic.... tacut.
Sfat pentru tacutii intelepti: Rupeti tacerea! Tacere # Intelepciune. Tacerea NU are sinonime cuvinte ca: tipete, istericitate. Puteti dialoga elegant in toata cazurile. Este adevarat ca da, se spune ca este cea mai discreta forma de comunicare, dar nu aveti certitudinea ca o sa fiti "auzit". Si poate nu asta va doriti. Nu toata lumea poate intelege motivele si sensul tacerii.
Sfat pentru cititori: Din cauza repetitiei in text a cuvintelor "taci", "tacere", puteti fi vizibil afectati. Pentru a nu folosi aceste cuvinte in urmatoarele minute, recomand... pauza de cafea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu