despremineincuvinte.blogspot.ro Web analytics

miercuri, 23 noiembrie 2016

LASA-MA SA FIU EU...

sursa foto: internet

     Daca la inceputul relatiei ati petrecut ore-n sir vorbind, daca erau subiecte pretutindeni si noptile au devenit un lung dialog oprit doar de oboseala, iata ca, peste ani de zile, situatia s-a schimbat.

     Acum, dupa atata timp petrecut impreuna, nu pentru ca nu a-ti mai avea subiecte, pur si simplu va cautati defecte in tacere si va invinuiti mereu, cu si fara voce.
     Din nemultumirea fata de viata pe care ai ales-o, practic din propriile alegeri se naste intentia de a arunca nereusita noastra in carca celuilalt.
     Astfel celalalt devine mereu vinovat pentru ca noi nu mai avem rabdarea si energia necesara pentru a ne putea manifesta. Mereu obositi, renuntam sa mai fim noi insine. Cine e vinovat? Cel de langa noi, normal. Si incepem a aduce, atat la propriu cat si la figurat, tot soiul de invinuiri asupra lui.
     Vi se pare cunoscut?
     Stiti despre ce vorbesc, nu?
     Concluzie: Nimeni nu mai permite nimanui sa fie el insusi din teama de a nu ajunge sa fie strivit.
     Daca odinioara, omul nu mai putea fi el insusi din cauza bunului simt, din frica de a nu fi judecat, de a nu jigni, supara pe ceilalti... azi, expresia a primit alte conotatii.
     Pentru ca in fiecare dintre noi exista si o latura intunecata, asa numita fiara oribila, greu de stapanit, prin expresia "Lasa-ma sa fiu eu insumi" practic vrem sa deschidem usa acesteia.
     Cu alte cuvinte "Las' ca-ti atat eu tie..." ar deveni mereu realitate si am trai intr-o lume haotica.
     VARIANTE: "Lasa-ma sa fiu eu insumi" poate jigni persoana de langa tine, dar poti folosi cu incredere sintagme gen: "Lasa-ma sa fiu cu bun simt!" sau "Ajuta-ma sa fiu cu bun simt!"
Mult curaj!

2 comentarii: