despremineincuvinte.blogspot.ro Web analytics

marți, 1 noiembrie 2016

PERFECTIUNEA IN VIZIUNEA EI

   
sursa foto: internet

     Un lucru atat de relativ...
 
 Daca privim spre explicatiile acestui termen constatam ca fiecare femeie are o definitie frumoasa, poate filozofica, interpretabila dar toate tind spre lipsa existentei "perfectului".
     Foarte posibil ca acest termen sa fi fost inventat chiar de mintea stralucita a unei femei spre a avea o scuza in fata imperfectului pentru ca noi, femeile alcatuite din greseli, avalanse de furie nesiguranta si valuri de nemultumiri.... folosim sintagma "Nimeni nu e perfect", atat de des incat am ajuns sa o folosim si atunci cand ne referim la proprii copii in momentul in care acestia ne surprind cu atitudinea lor in sens negativ. La noi totul este imperfect si aproape totul ne este permis in baza acestei scuze.
     Am zis totul dar cand vine vorba despre sotul morocanos, obosit, ce ridica vocea fara motiv intemeiat sau daca comite orice gest ce ni se pare necuvenit, situatia se schimba si bineinteles nu folosim niciodata scuze, ba dimpotriva, tindem sa cautam perfectul sfarsind spre a aduce acuze la adresa inculpatului. Caci un lucru e clar: De ce Dumnezeu ar fi creat oamenii imperfecti? Sa se amuze pe seama lor? NU! Dumnezeu a creat oamenii perfecti, care au dreptul la liberul arbitru si de ce cu putina ratiune nu am putea face cele mai bune alegeri si sa nu gresim niciodata.
      Prin urmare, EL, barbatul de langa noi este mereu aspru judecat fiind nevoit sa respecte, fara abateri, regulile jocului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu