despremineincuvinte.blogspot.ro Web analytics

vineri, 2 decembrie 2016

COMERCIALIZAREA ALIMENTELOR. O INTELEGEM?... O ACCEPTAM?

sursa foto: internet

     Poate nu o data ati citit avertismente gen:
"Aveti grija, oameni buni ce mancati deoarece producatorii recurg la tot felul de artificii pentru ca produsele sa arate cat mai fresh!"... sau "Aspecte inselatoare de marketing de pe piata, care imbraca alimentele procesate intr-o haina de sarbatoare facandu-le sa para mult mai sanatoase decat sunt cu adevarat."... sau " Atentie! Orezul contine plastic!"
     Este lesne de inteles ca sunt vizate in industria carnii folosirea antibioticelor, a hormonilor, a dopajelor, neglijarea conditiilor de stres etc.
     In industria lactatelor sunt vizate asa zisele alimente "false" spre exemplu laptele care contine lapte praf. Desi legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grasimi vegetale in produsele pe baza de lapte proaspat, voi clientii destepti cititi de 2 ori eticheta unui produs pentru a nu va lasa pacaliti, deoarece stiti obligatia fabricantului de a preciza clar ce si cum si de a nu folosi in cazul de mai sus, denumiri consacrate precum: unt, telemea sau smantana.
     Teorie... adevarat. Dar o acceptam sau nu? Daca nu... nu. Dar ce sa mancam?...
     Daca esti totusi o clipa sincer, iti dai seama ca daca te duci sa cumperi o ruda de salam, nu poti avea pretentia ca producatorul sa adauge pe eticheta totul. Eticheta ar suna cam asa: "carne provenita de la 3 bovine; una tratata cu hormoni de crestere, celalalte 2 tratate cu antibiotice la varsta de 2 ani" si/sau multe alte amanunte despre igieana, furaje etc. desigur eticheta as fi ceva gen sul de hartie igienica si nu ti-ai dori asa ceva si, desigur, te multumesti sa citesti simplu: "fara hormoni", "fara antibiotice" fiind nevoit sa te prefaci ca ii crezi pe cuvant desi adevarul il stim cu totii.
     Cu aceeasi clipa de sinceritate si de ingaduinta ar trebui sa intelegem si sa acceptam comertul din industria alimentara si scopul ei de a fi mereu pe profit. Nu iuta ca tot ea are grija sa nu murim de foame.
     Concluzie?!... daca esti nonconformist si nu poti nici in ruptul capului accepta situatia preia controlul si imbraca haina producatorului.
      Important: dedic in mod special aceste randuri tuturor celor care arata mult prea insistent cu degetul spre toate rafurile din toate magazinele mici si mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu