despremineincuvinte.blogspot.ro Web analytics

luni, 5 decembrie 2016

EXISTA UN LOC SUB SOARE PENTRU TOTI?

 
sursa foto: internet

      Stiu, cititorule, la ce te astepti. De cand ai citit titlul te gandesti ca o sa gasesti un fragment interesant despre partea frumoasa a lumii "minunate" in care traiesti.

     Gresit!
     Acum, aici vreau sa-mi vars tot amarul meu si a celor ca mine, peste siropul mult prea dulceag a celor incalziti de soare.
     Sub soare..DA! Avem loc toti. Nu contest, insa nu toti stam in aceelasi loc. Nu pe toti ne incalzeste la fel. Nu toti beneficiem din belsug de bunatatea lui si nu toti suntem norocosi.
     Noi apartinem altei emisfere. Suntem acolo unde soarele se fereste parca de ghinionul nostru. Aici, lumea a pe dos. Sau cu susul in jos. Cum vreti. Aici pana si pasarile ciugulesc din firmiturile binelui. Frumosul e descompus in nisip, pe alocuri in praf... aici sa nu stranuti... ca piere tot.
     Emisfera asta e cealalta parte a frunzei, de unde poti vedea purgatoriul lui Dante. Il zaresti, il simti, il traiesti.
     Aici, cand sunt aruncate zarurile, te doare fiecare fel de a fi.
     Tot in lumea mea, gasesti cioburi de racoare ascunse-n cojoace iar gadurile noastre, ridate, tematoare si efemere trec ca sageti otravite prin logica oricui.
     Aici totul e diferit. Pana si soarele cand apare in toata splendoarea sa a nefiresc... ramai pironit, orbit, savurand caldura si declarandu-i iubire vesnica. Ii scri poezii, ii inalti cantece de lauda si te-ncarci cu puterea de-a continua...
NU! Nu este la fel pentru toti sub soare. Nu mai interferati aspectele celor doua luni diferite. Ele sunt diferite, noi, cu tot cu viata noastra suntem diferiti.... doar speranta este si va ramame mereu aceeasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu